Hoe overleef je een crisis?

Ik weet het nog als de dag van gisteren.

Het was februari 2008. Ik was nét ondernemer geworden, ik was zo trots als een pauw. Ontzettend veel geld geïnvesteerd om het bedrijf waar ik al 10 jaar werkte te kunnen kopen. En BAM, daar kwam vuistslag nummer 1. De kredietcrisis kwam als een orkaan mijn bedrijf binnen. Mijn banksaldo daalde met de dag, de omzet ook. Nog vele vuistslagen zouden volgen.

Waar was ik aan begonnen? Dit ging helemaal mis. Ik liep de hele dag met buikpijn rond, kon ‘s nachts niet slapen. Hoe moest dit in hemelsnaam goed komen?

Met dit gevoel lopen veel ondernemers nu ook rond.

En terecht, want het zijn onzekere tijden. Het lijkt wel een film, de wereld wordt bedreigd door een virus.

Ik zie mensen om me heen die een beetje in paniek zijn en ik zie mensen die het hoofd koel proberen te houden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik toch ook een beetje gek onderbuikgevoel heb hoor. Waar gaat dit heen? Niemand die het kan zeggen.

Toch doe je er goed aan om kalm te blijven. Deze tijden vergen écht ondernemerschap. Soms is dat niet makkelijk, ik spreek uit ervaring.

Je weet nooit hoe sterk je bent, totdat sterk zijn je enige keuze is.

Die quote hierboven is zo ontzettend waar! Ik hoop dat jij ook ongelooflijk sterk zult zijn en dat je later met trots terug kunt denken aan deze tijd, omdat je het gewoon geflikt hebt!

Mijn lessen uit 2008

Ik heb harde lessen geleerd toen! Het is de truc om JUIST kansen te zien als het tegenzit. Om anderen te helpen heb ik de lessen die ik destijds geleerd heb samengevat in een e-book.

Wil jij dit e-book ook hebben? Download hem hier.

Mocht je behoefte hebben om met mij te sparren over wat er nu voor jou mogelijk is, laat het me dan even weten door deze mail te beantwoorden. Ik bied GRATIS een half uur coaching aan, omdat ik weet hoe lastig het soms is om alles nog helder te benaderen. Je mag dat half uur trouwens ook gebruiken om gewoon je ei kwijt te kunnen. Ik ben je luisterend oor, kom maar op!

Lieve ondernemer, laat je niet kisten en wees sterk! En laten we elkaar vooral helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.