2020 – Het vreemdste jaar ooit om het roer om te gooien…

Voor veel mensen was 2020 een jaar om snel te vergeten. Het afgelopen jaar heeft veel ondernemers een hoop stress opgeleverd. Voor mij was het ook een jaar om NOOIT te vergeten! 

Het was namelijk het jaar waarin ik mijn bedrijf verkocht en mijn nieuwe leven begon. Ik was van plan om even een maandje rust te nemen en daarna een vliegende start te maken met mijn nieuwe bedrijf als businesscoach voor financieel adviseurs. Langs kantoren gaan, face-to-face gesprekken etc. Maar toen kwam er een virus om de hoek kijken en alles ging op een laag pitje.

Het was ook het jaar waarin ik opeens mijn kwaliteiten als schooljuf mocht laten zien (die ik overigens écht niet blijk te hebben 😉). Met zo’n kleine stuiterbal de hele dag om je heen, is werken aan je nieuwe bedrijf op z’n zachtst gezegd een serieuze uitdaging…

Meer dan ooit bleek dat je als ondernemer over een flinke portie flexibiliteit moet beschikken. Alles moest ineens anders.

Beste jaar ooit
Je zou kunnen stellen dat ik redenen genoeg had om te zeggen dat dit niet mijn beste jaar is geweest. Ik heb dit jaar echter ervaren als mijn beste jaar OOIT!

Het werken als businesscoach voor financieel adviseurs heeft me super veel energie gegeven. Het liep allemaal totaal anders dan ik gepland had, maar daar kan ik uitstekend mee overweg. Ik heb me niet lam laten slaan door lockdowns en van een nood een deugd gemaakt. Videobellen (lang leve Zoom, Teams etc) deed ik gelukkig al erg veel, dus online ondernemen was voor mij no problem! En omdat ik zelf uit het vak kom praat ik een stuk makkelijker met adviseurs dan een “buitenstaander”.

Van werk naar passie
Ik kan oprecht zeggen dat ik van werk naar passie ben gegaan. Ik doe alleen nog maar wat ik het allerleukste vind; andere ondernemers helpen hun business steviger neer te zetten. Waar ik mezelf voorheen af en toe echt naar mijn werk moest slepen, voelt het nu niet eens meer als werk.

Ik heb veel (digitaal) genetwerkt en ontzettend leuke samenwerkingen opgezet. Ik heb dit jaar heel veel adviseurs gesproken over waar zij allemaal tegenaan lopen met hun bedrijf. Klanten die steeds veeleisender worden, zelf de kar trekken in je bedrijf, struggles met personeel wat niet geheel naar wens werkt, geen grip op de cijfers, een “nee” krijgen na een adviesgesprek waar je een paar uur mee bezig bent geweest, efficiënter werken etc.

Ik heb onderzocht, geleerd, ontdekt en gemaakt. Want daar ben ik ondernemer voor, dat is waar ik op leef. Allemaal in het jaar dat het land twee keer op slot ging.

Van Ratrace naar Rust in de Tent
Het kan niet anders dan dat 2021 fantastisch wordt!! Want ik ga namelijk iets heel gaafs lanceren! De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met het ontwikkelen van het traject “Van Ratrace naar Rust in de Tent”. Een traject van +/- 7 maanden waarin ik eigenaren intensief ga begeleiden om rust in de tent te krijgen, de titel zegt het al.

Mensen die mij kennen weten dat als ik iets doe, ik het goed doe. Ik moet natuurlijk oppassen met wat ik nu zeg (😉), maar dit traject wordt écht gaaf! Dit wordt mijn paradepaardje waarin ik al mijn kennis en jarenlange ervaring met je ga delen. Zodat jij het wiel niet hoeft uit te vinden, meteen met volle focus praktisch aan de slag kan en waarmee je een stevige fundering onder je bedrijf gaat leggen. Dat scheelt je tijd, energie en vooral veel geld.

Voor zover ik weet bestaat een traject als dit nog niet in deze branche. Het is nieuw en vernieuwend! Heel anders dan je gewend bent van een dagje training of cursus.

Het traject is nog niet af, maar als jij niet wilt afwachten wat er in 2021 op je pad gaat komt, maar zelf de regie over je bedrijf terug wilt nemen en full focus aan de slag wilt gaan, zou ik zeker hier even een kijkje voor een sneak peak! 😉

Ik hoop het traject in het eerste kwartaal van 2021 in de lucht te hebben. Omdat dit een nieuw traject is ga ik een enorme korting geven voor een beperkt aantal mensen. Wil jij het als eerste weten als mijn traject gelanceerd wordt? Meld je hier vrijblijvend aan voor de wachtlijst (onderaan de pagina).

2021
Ik hoef je niet te vertellen dat de wereld drastisch is veranderd in 2020. Ik ben er van overtuigd dat er nog veel meer gaat veranderen in 2021. Want “normaal” gaat het niet meer worden, daarvoor is er inmiddels teveel veranderd. Steek dus niet je kop in het zand! Dat is het gevaarlijkste dat je als ondernemer kunt doen, in de ontkenningsmodus zitten en denken dat het zo’n vaart niet zal lopen. Dat we weer teruggaan naar “normaal”.

Verder koersen op de “oude” situatie is dus geen goed plan. En omdat je niet kunt zeilen op de wind van gisteren, is het van groot belang dat je een nieuwe koers gaat varen.

Zorg dat je een plan gaat maken. Waar wil je heen met je bedrijf? Hoe zie jij de wereld voor je? En misschien wel de belangrijkste vraag; waar wil jij zelf heen? Mooie vragen om jezelf eens te stellen.

Als je hierover eens wilt brainstormen met me, of ergens tegenaan loopt, vraag dan een gratis strategiegesprek met me aan. Dan krijg je een half uur gratis en vrijblijvend coaching van me!

Ik tel enthousiast af naar 2021. Ik hoop dat je net zo positief het nieuwe jaar in gaat als ik. 

 

Maak er wat moois van!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.